The 2-Minute Rule for ספאם

המעסיק לוקח ממשק הבית כסף בתלוש השכר ושם אותו בפנסיה/קופת גמל/ביטוח מנהלים, והבנק לוקח את תשלומי המשכנתא ושם אותם, ובכן, בחשבונו. זו תוצאה של רגולציה ישראלית ואהבה ישראלית לרכישת דירות.

בחשבון כרטיס האשראי תמצאו את גובה מסגרת האשראי שבה אתם עושים שימוש (שבפועל כוללת את התשלומים שעוד לא שילמתם), ובדווחי המשכנתא תמצאו את הקרן שנותר לכם לשלם.

החיטוט בנתונים הוביל אותי לשאול בכמה עלו באמת מחירי הדירות בישראל על פני השנים, או במילים אחרות האם השקעה בדירות בישראל היא השקעה טובה לאורך זמן.

הרבה פעמים שואלים אותי מדוע אין תחרות ויש ריכוזיות בישראל. אני טוען שהבעיה היא לא רק בקיום אלטרנטיבות (״אין מספיק שחקנים״), אלא גם ברצון ובנכונות של הצרכנים לעבור למוצר אחר ממה שהם רגילים אליו, ואשכרה למלא את הטופס שנדרש כדי לקנות מוצר אחר.

הריבית ההתחלתית היא הריבית הממוצעת שגובה אי-לון על כל ההלוואות באותה שנה.

אני חושב שהתמצות שלי מבצע עוול לכתיבה של קרנגי, שהיא כתיבה של תעשיין אשר בא לשכנע את קוראיו.

הערה לסיום: הפוסט הזה יצא ארוך מהרגיל ועוסק בנושא משעמם ומורכב (פנסיה), אבל הוא מנסה להראות תופעה של התנהגות צרכנים ״מוזרה״ בשוק שיחסית קל למדוד בו את איכות המוצרים ולהשוות ביניהם.

The column called Pr(M&A) gives the exit chance of a corporation at Every phase. People sum around 16%, the full volume within the graph. Although about forty% of corporations keep on through the seed stage to spherical A (by way of example), virtually all them by no means Have got a optimistic exit.

בנוסף לכך, הבנק גם מאפשר לכם לפדות את הפקדון בכל שלב (הוא מה שנקרא ״נזיל״), ולא אומר לכם ״אני מצטער, הלוויתי את הכסף וההלוואה תחזור רק עוד שנתיים, בבקשה המתן״.

I do think this could basically read more be an overestimate of the exit benefit, but which is generally debatable. A person value I didn't have is the exit value after a company lifted a D round.

 את החלק השני פותח קרנגי בהצבת השאלה שעבורה לדעתי נכתב המאמר. קרנגי אומר (בפרפרזה), "אם אנו מסכימים שאי שוויון בהכנסות והצטברות עושר רב בידי מעטים הוא חוק טבע והוא טוב במהותו, מה עלינו לעשות עם כל הכסף שנוצר?".

במילים אחרות - בהנתן מספיק זמן, תחושות הציבור בסוף יתממשו, או שהציבור יתקן את תחושותיו ויתאים אותן למציאות.

איך ייתכן שהשיטה הנ"ל פועלת בארה"ב ולא בישראל? האם יש כאן שקר, או ייפוי המציאות?

הבנק גם מבטיח לכם את הפקדון שלכם בחזרה גם אם מי שהלוו לו את הכסף לא החזיר את ההלוואה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *